Müpa Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. -

Müpa Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. -
Müpa Tarım ve Gıda Sanayi A.Ş. -
İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKASI'nı aldık.

  MÜPA MANTAR, üstün gayretleri neticesinde “İYİ TARIM UYGULAMALARI SERTİFİKASI”nı KÜLTÜR MANTARI üreticileri içinde İLK olarak almayı başarmış şirket olmanın haklı gururunu sizlerle paylaşmaktan kıvanç duyar.







Birbirinden Leziz Mantar Yemekleri

 

GÜVEÇTE MANTAR

Malzemeler:
1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
Tuz, Karabiber

Hazırlanışı: 
Mantarları kağıt peçete ile silelim. Tavaya sıvı yağı aktarıp, piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım. Mantarları ikiye veya dörde keselim. Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp, küçük doğrayalım. Tavaya aktaralım. Domatesi küp şeklinde doğrayıp, ilave edelim. Bikaç kez çevirip, tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım. Orta ısılı fırına sürelim. 15 dk pişirerek servis yapalım.

 

FIRINDA MANTAR ŞİŞ

Malzemeler:

500gr. Mantar

Bir Limon Suyu

50gr. Galeta Unu

Yarım Tatlı Kaşığı Tuz

Yarım  Tatlı Kaşığı Karabiber

Yarım Demet Maydanoz 

Hazırlanışı: 

Mantarlar limonlu suda 30 dakika bekletilir. Galeta unu, tuz, biber ve ince kıyılmış maydanoz iyice karıştırılır. Damak zevkine göre başka baharatlarda eklenebilir. 

Fırın ızgara ayarında 180 derecede ısıtılır.

Mantarlar kurulanır, çöp şişlere dizilir. Fırça yardımıyla üzerlerine zeytinyağı sürülür. Geniş bir tabakta galeta ununa bulanır. Şişler yağlanmış fırın telinin üzerine yerleştirilir. 

10 dakika fırında pişirilir ve bir kez çevrilir 10 dk. daha pişirilir. Fırından çıkarılıp servis kabına dizilir. Afiyet olsun.

 

KAŞARLI MANTAR DOLMASI

Malzemeler:

4 Kişilik

16 İri Mantar

100 Gr. Jambon

150 Gr. Yoğurt

50 Gr. Domatesli, Çeşnili Veya

Karabiberli Kaşar Peyniri

3 Yemek Kaşığı Mayonez

100 Gr. Havuç

100 Gr. Kereviz

1 Soğan

2 Diş Sarımsak

3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ

Tuz, Karabiber

1/2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Biber

2 Yemek Kaşığı Kıyılmış Maydanoz 

Hazırlanışı:

Mantarların kopardığınız saplarını ince ince kıyın. Yine ince doğranmış kereviz, havuç ve soğanı 2 yemek kaşığı yağda kavurun, tuz karabiber serpin. Daha sonra mantar saplarını, sarımsak, jambon ve kaşarı ekleyin.

Mantarlara fırçayla sıvıyağ sürüp içlerine bu karışımı yerleştirin. Sıcak fırında 10-12 dk. pişirin. Yoğurt ve mayonezi karıştırıp tuz, karabiber ve kırmızı biber ilavesiyle mantarların yanında servise sunun.

Pişirme Süresi: 30 dakika

 

 

 

 

 

 

Görüntülenme Sayısı 7742 Son Güncelleme: